Home - Nyheder - Kostumer og udklædning – Tyroler fest hos Hexen

Kostumer og udklædning – Tyroler fest hos Hexen

Posted on 22. august 2016 in Nyheder

Vi er nu så småt gået i gang med vores 2016 Oktoberfest her på Hexen. En fest vi regner med bliver lidt ud over det almindelige. Da det har været er rigtigt godt år får os, bliver det fejret med en stor tyroler fest, hvor alle ansætte får et nyt tyroler kostume, mad, musik og masser af tysk/østrigsk inspireret underholdning. Det bliver en sjov og underholdende fest, og kun sjovere at få lov at se hinanden i en eller anden form for tyrolertøj. Festen vil blive afholdt fredag d.21 oktober og nærmere information følger. Men hvorfor er netop oktoberfesten, gået hen og blive til en af de største festlige begivenheder? Nu om dage er den jo faktisk større end både fastelavn, karneval og Halloween. Lad os prøve at kigge lidt på baggrunden for denne Oktoberfest.

Baggrund for den årlige oktoberfest

Oktoberfesten, som vi kender den, er en gammel tysk folkefest. Den stamme helt tilbage fra omkring 1810 hvor den første gang blev afholdt i forbindelse med kronprins ludwigs bryllup.
I forbindelse med denne oktoberfest, var der et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur. Dette væddeløb og festen omkring det og brylluppet, blev så stor en succes at det blev besluttet at hestevæddeløbet, skulle finde sted hvert år, på denne plads. Dermed startede traditionen for Oktoberfesten. Du kan læse mere om baggrunden her på http://www.onlinekostumer.dk/tyroler-kostume/
Den første Oktoberfest var dog lidt anderledes, da kronprins Ludwig, var en mand, som interesserede sig meget for det antikke Grækenland. Netop derfor valgte han at afholde en fest i stil med de antikke olympiske lege. Dette gik man dog efterfølgende fra igen.
I slutningen af det 19. århundrede, havde festen udviklet sig til noget som minder om den oktoberfest vi kender i dag, med udklædning, øl og masser af musik. Der gik ikke lang tid, før der også begyndte at komme flere og flere folk fra andre lande, som også havde fået øjnene op for denne interessante fest.

Eksempel på en oktoberfest med alt som hører til en sådan

Kostumer og udklædning

For rigtig mange, er det bedste ved Oktoberfesten udklædningen. Det at finde de helt perfekte kostumer og udklædning, er noget som vi danskere elsker, og går meget op i. Faktisk er salget af tyroler kostumer steget eksplosivt over de seneste 15 år, og rigtig mange ejer efterhånden en eller anden form for tyroler kostume. Den typiske udklædning til tyrolerfesten består for mændene typisk af en alpehue, læderhosen og lange knæstrømper. For damer er det mere en flot tyroler kjole og evt. en lille hat. Disse kostumer fås i mange forskellige typer og kvalitet. Alt lige fra de helt billige til omkring 200 kroner, til dem i ægte læder og høj kvalitet, til flere tusinde kroner. For de fleste af os, vil de billige kostumer være mere end rigelig til en almindelige Oktoberfest. I modsætning til andre begivenheder, hvor involvere udklædning, så er det ikke ret mange som vælger at lave sit eget tyroler kostume, men ofte køber man færdigt tyrolertøj. Vil man være lidt mere kreativ, vælger man måske en skjorte og strømper i en lidt alternativ farve, eller læderhosen med mønster. Du kan også finde masser af inspiration og mere information om Smarte tyroler kostumer på forskellige forum og hjemmesiden. Især Pinterest og Instagram kan være gode kilder.

Det perfekte tyroler kostume

Det perfekte tyroler kostume, er et som passe i den klassiske stil, et som passer i formen til netop dig. Så er det lidt lige meget om det er en udklædning til 300 kroner eller en til 3.000 kroner.

En begivenhed for hele Danmark

Oktoberfesten er en af de største begivenheder i Danmark. Større en fastelavn, større end Halloween, dog ikke større end julen. En fest som mange nærmest kun havde hørt om for 10 år siden. Nu om dage, har langt de fleste af os været til en eller anden form for oktoberfest. I alle de større byer, og mange af de mindre, afholdes der hvert år en eller anden form for tyrolerfest. Nogle med større kendte musikere, andre med små lokale bands.
Langt de fleste som deltager i en tyrolerfest, kommer i klædt i kostumer eller tyrolertøj af en eller anden slags. Dette er med til at gøre det hele mere ægte, og give en bedre stemning. Også selvom at denne type udklædning jo bestemt ikke klæder de fleste. Eller også er det netop derfor vi elsker denne fest. Vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at se jer alle til vores helt egen Oktoberfest her på Hexen.dk

Kilde:
Wikipedia – Info om Oktoberfest